Tips om veilig met kindervuurwerk om te gaan03:12

  • 30

Oud en nieuw is een spannende tijd voor kinderen. Ze mogen vuurwerk afsteken en kunnen zo hun ogen uitkijken naar alle kleuren en knallen. Maar hoe veilig is het om met kindervuurwerk te experimenteren? In dit artikel geven we je wat tips om veilig met kindervuurwerk om te gaan. Op deze manier kunnen kinderen genieten van het vuurwerk, zonder dat er ongelukken gebeuren.

Koop een aansteeklont en een vuurwerkbril

In de eerste plaats is het belangrijk om te investeren in een aansteeklont en een vuurwerkbril. Dit zijn twee essentiële items die ervoor zorgen dat je veilig met vuurwerk kunt experimenteren. Een  aansteeklont is nodig om het vuurwerk aan te steken, zodat je niet met je vingers in het vuur hoeft te zitten. De bril beschermt je ogen, zodat er geen vonken in je oog terechtkomen. Met deze twee items ben je al een heel eind op weg om veilig met vuurwerk om te gaan. Bij de verkooppunten van Vuurwerkland vind je naast een groot aanbod vuurwerk ook beschermingsmiddelen voor een veilige jaarwisseling.

Lees goed de gebruiksaanwijzing door

Voor veel mensen is het een automatisme om de gebruiksaanwijzing van een product niet door te lezen. Maar als je met vuurwerk gaat experimenteren, is het wel heel belangrijk om even stil te staan bij de instructies. Op die manier weet je precies hoe je het vuurwerk moet aansteken en wat de veiligheidsmaatregelen zijn. Het kan raadzaam zijn om samen met je kind de gebruiksaanwijzing door te nemen, zodat je zeker weet dat alles goed begrepen is.

Kies voor een goede bewaarplaats waar kinderen niet bij kunnen

Als je vuurwerk in huis hebt, is het belangrijk om een goede bewaarplaats te kiezen. Op die manier voorkom je dat kinderen bij het vuurwerk kunnen en ongelukken veroorzaken. Een goede plek is bijvoorbeeld een afgesloten kast of een hoge plank waar kinderen niet makkelijk bij kunnen. Daarnaast is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je vuurwerk niet in de buurt van brandbare materialen bewaart, zoals papier of kleding. Kies voor een plek dat droog en koel is. Zo voorkom je dat het vuurwerk ontploft voordat je het afsteekt.

Al met al zijn dit drie tips om veilig met kindervuurwerk om te gaan. Op deze manier kunnen kinderen genieten van het vuurwerk, zonder dat er ongelukken gebeuren. Koop een aansteeklont en een vuurwerkbril, lees de gebruiksaanwijzing door en kies een goede bewaarplaats. Met deze tips ben je al een heel eind op weg.

Enjoyed this video?
kindervuurwerk
"No Thanks. Please Close This Box!"