YouTube for kids heeft alleen maar kinderfilmpjes

Kindertelevisie YouTube komt met een kinderversie van de videodienst: filmpjes zonder geweld, seks of ongepaste inhoud voor kinderen. Zodat ouders gerust de tablet uit handen kunnen geven.

Dit nieuws was onlangs te lezen op nrc.next. Maar kindertelevisie met filmpjes die worden gecontroleerd en waar geen geweld, seks of ongepaste inhoud in voorkomt is er al lang. Kidsbios is in 2013 opgericht en heeft inmiddels al ruim 1000 filmpjes verzameld die allemaal door ons team gecontroleerd worden op geschiktheid voor kinderen. Op Kidsbios kijken kinderen dus heel veilig televisie.

Meer dan 40 procent van de kinderen kijkt YouTube op een tablet

Na Generatie Y komt niet Generatie Z, maar Generatie T. Met de T van tablet. In meer dan twee derde van de Nederlandse gezinnen is een tablet aanwezig. Kinderen gebruiken de gadget veel om online video te kijken. Meer dan 40 procent kijkt YouTube op een tablet, aldus het rapport Iene Miene Media van expertisecentrum Mediawijzer.net uit 2014.

Wilt u uw kinderen ook veilig YouTube filmpjes laten kijken? Open dan Kidsbios op de tablet en uw kind kan zich hier prima vermaken met allerlei tekenfilmpjes, maar ook liedjes, sportfilmpjes en natuurlijk dierenfilmpjes.

Veel kijkplezier!


Welk YouTube filmpje mis jij op Kidsbios? Geef je tip aan ons door en wellicht kijk je jouw favoriete kinderfilmpje binnenkort gewoon op Kidsbios.nl!