Animaties in virtual reality04:05

  • 1,770

  Het fenomeen videos afspelen in 360 graden of virtual reality wordt steeds populairder. Hiermee maak je de beleving namelijk stukken intensiever. Kinderen hebben al van nature een levendige fantasie, maar die wordt in virtual reality nog echter. Disney heeft al aangekondigd de mogelijkheden van virtual reality nauwlettend in de gaten te houden en wacht tot virtual reality in de huishoudens komt of in de bioscopen wordt geïntroduceerd. Stel je eens voor dat je kunt reageren op Bambi of Wall E. Dat je hen kan volgen in hun zoektocht en zelf kunt helpen met het oplossen van problemen. Met Virtual reality kan dat.

Een video bekijken in 360 graden kan op twee manieren.

  1. via je PC
  2. via een virtual reality bril

360 graden kijken op je PC

Wil je je kids 360 graden videos laten bekijken dan kan dat op de volgende manier. Open een browser in chrome, ga naar Youtube en zoekt op 360 graden video’s. Hier kun je videos bekijken waarmee je in de linker bovenhoek kunt bewegen in de video. Zo kun je rondkijken in een virtuele wereld. Als voorbeeld hebben we een leuk animatie filmpje over een alien invasie aan deze webpagina toegevoegd.

Kijken met een vr bril

Heb je al een virtual reality bril of overweeg je die een aan te schaffen dan kun je je ervaring helemaal compleet maken. Met een virtual reality bril kun je 360 graden videos en spelletjes spelen alsof je echt in die wereld zit. Je zet de headset namelijk op je hoofd en het enige beeld wat je kunt bekijken is van de video die afgespeeld wordt. Je kunt je hoofd letterlijk van boven naar beneden en links naar rechts bewegen om helemaal rond te kijken. Het maakt een filmpje bekijken zoveel leuker en intensiever.

Meer weten over virtual reality? Kijk dan op www.virtualrealitynow.nl

Geef jouw videotip door | Deze video werkt niet goed | Deze video is niet geschikt

Kidsbios: Online Veilig YouTube Kinderfilmpjes Kijken

Enjoyed this video?
Animaties in virtual reality 1
"No Thanks. Please Close This Box!"