Veters strikken leren: zo strik je de veters van jouw schoenen01:12

  • 8

Het snel kunnen strikken van je schoenen, welk kind wil dat nu niet? Vaak draag je de eerste jaren nog schoenen met klittenband, maar dat is natuurlijk na verloop van tijd ook niet meer stoer. Tijd dus om ervoor te zorgen dat je je veters zo snel mogelijk zelf kunt strikken. Om je hierbij te helpen, hebben we een aantal handige tips waarmee je direct zelf aan de slag kunt. Het lijkt namelijk vaak een stuk ingewikkelder dan dat het in werkelijkheid is. Door voldoende te oefenen, zal je al snel merken dat het reuze meevalt.

Begin stap voor stap

Er zijn maar weinig kinderen die het binnen 5 minuten is gelukt om hun schoenen te kunne strikken. Het is daarom dus ook helemaal niet erg dat het allemaal wat langer duurt. Begint daarom ook stap voor stap, zodat je binnen de kortste keren je eigen veters kunt strikken. Om te beginnen is het belangrijk dat je schoenen met veters hebt uiteraard. Skechers voor meisjes zijn hier bijvoorbeeld prima voor geschikt. Deze veters hebben namelijk net iets meer rek, waardoor je bewegingsvrijheid wordt vergroot. Wel zo prettig wanneer je net begint.

Oefen regelmatig

Voor de ouders is er een belangrijke taak weggelegd om regelmatig te oefenen met hun kind. Houd er daarom ook tijdens het schoenen kopen rekening mee dat je schoenen haalt met veters. Zo verplicht je je kind namelijk om ervoor te zorgen dat ze het strikken van hun veters zo snel mogelijk onder de knie hebben. Plan daarom iedere dag een minuut of 10 in, waarin jij samen met je kind aan tafel gaat oefenen met het strikken van de veters. Dit kun je doen aan de hand van allerlei verschillende filmpjes die op het internet te vinden zijn of door het uit te leggen aan de hand van de manier waarop jij het zelf doet. Je wilt natuurlijk niet dat je kind straks met gestrikte veters naar school gaat en zelf niet meer weet hoe ze dit moeten doen. Nu zal de leerkracht ze in het begin wel helpen, maar goed voor het zelfvertrouwen van je zoon of dochter is het natuurlijk niet.

Enjoyed this video?
Veters strikken leren: zo strik je de veters van jouw schoenen 1
"No Thanks. Please Close This Box!"