De leukste bordspellen voor kinderen van 6 tot 10 jaar02:46

  • 13

Een geschikte bordspel vinden voor een specifieke leeftijd kan moeilijk zijn. Wanneer is een bordspel geschikt voor je kind is moeilijk te bepalen, want elk kind heeft een andere ontwikkeling. Om je toch een idee te geven in dit artikel bordspellen voor kinderen van 6 tot 10 jaar. Een mooi eerste voorbeeld alvast is Catan Junior

Snel rekenen met het bordspel Regenwormen

Bij het bordspel Regenwormen gooit de speler een dobbelsteen en legt de dobbelstenen met een enkele waarde opzij. Het restant van de dobbelstenen worden opnieuw gegooid en dezelfde waarde wordt weer opnieuw opzij gelegd. Dit tot de speler stopt en een tegel koopt, de laatste tegel moet terugleggen of niets meer kan doen. Bij Regenwormen moeten kinderen snel rekenen en keuzes maken.

Qwixx, het ideale dobbelspel

Qwixx kan gezien worden als een snel dobbelspel met 5 dobbelstenen. Het spel heeft een compact formaat en kun je daarom heel makkelijk mee op reis nemen en spelen. Daarnaast kun je Qwixx even snel tussendoor spelen. Qwixx is leuk voor kinderen omdat ze moeten schakelen tussen de diverse opties van het spel. Elk dobbelsteen levert punten op, maar ze mogen niet allemaal gebruikt worden. Er moet snel gerekend worden om de meest ideale combinatie dobbelstenen te kunnen bepalen. 

Het populaire Kolonisten van Catan

Catan Junior is een jonge variant op het populaire Kolonisten van Catan. Het originele Kolonisten van Catan is te spelen door kinderen vanaf 10 jaar. In dit spel bouw je op het eiland van Catan je eigen samenleving. Dit doe je door grondstoffen te verzamelen en dorpen, steden en wegen aan te leggen. Je kunt het heel moeilijk maken met uitbreidingen en het is daarom aan te raden om het spel eerst vanuit de basis te spelen zodat kinderen het niet te moeilijk gaan vinden.

Bij bordspel Saboteur worden de spelers dwergen

Dit spel is voor kinderen vanaf 8 jaar en ze nemen de rol van dwergen aan. Je bevindt je als speler in een mijn en bent op zoek naar goud. Maar plots zwaait een bijl naar beneden en maakt de mijnlamp kapot. De saboteur slaat toe. Je gaat je afvragen wie precies de saboteur is. Vind je als dwerg het goud, of vindt de saboteur het goud? Na drie ronden is de speler met het meeste goud de winnaar. Bordspellen vind je bij Koning Bordspel.

Enjoyed this video?
leukste bordspellen voor kinderen
"No Thanks. Please Close This Box!"